Skip to main content
search
VijestiCrna Gora

Udruženje ribara: Država koči razvoj ribarstva

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Udruženje ribara Crne Gore tvrdi da država koči razvoj ribarstva, u reagovanju na izjavu direktora Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vladimira Đakovića, jer, kako navode, nije ukazao na probleme u ovoj oblasti, i nije ponudio rješenje za oblast.

“Niti ijednu Vladu niti bilo koje ministarstvo od 2010. ne interesuje razvoj poljoprivrede bez obzira što smo ih sve obavještavali o ovim problemima na koje nam nikada nisu odgovorili.

Bez jakog poljoprivrednog proizvođača i bez stručnih ministara MPSV-a i predsjednika Vlada koje žele da razumiju ovaj problem nema razvoja poljoprivrede.

Ribari napominju da svi kojima je ribanje i poljoprivreda osnovna i primarna djelatnost su u teškim problemima kako opstati i očuvati svoja sredstva, odnosno ribarske komercijalne brodove, bez novčanih sredstava.

Oni dodaju da je sramota da Crna Gora “ne može sama sebe prehraniti”, a ima mali broj stanovnika.

Samo treba država da shvati da u razvoj poljoprivrede treba uložiti velika sredstva, ali ne samo u infuzijama nego u preventivnom liječenjenju poljoprivrede i ribarstva sa velikim novčanim ulaganjima i bez predrasuda kako poljoprivrednik i ribar ne treba biti bogat i zadovoljan.

Izvor: Feral BAR

Podijeli vijest:

Leave a Reply