Skip to main content
search
VijestiSvijet

UK P&I Club pokreće prošireno odjeljenje za sigurnost i upravljanje rizicima

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

UK P&I Club je najavio pokretanje svog odjeljenja za sigurnost i upravljanje rizicima. Ova proširena uloga razvijena je kako bi se članovima pružio širok spektar resursa i smjernica koje će im pomoći da se snađu u sve složenijim okruženjima rizika.

Odjeljenje za sigurnost i upravljanje rizicima obuhvata pet ključnih stubova; kvalitet flote, prevencija gubitaka, okruženje, dobrobit posade i saradnja u industriji. Ovo strateško repozicioniranje odražava perspektivu kluba da identifikacija rizika i proaktivno ublažavanje budućih gubitaka zahtijevaju holistički pristup anticipiranju i adresiranju evoluirajućih rizika sa kojima se suočavaju vlasnici i operatori, posebno dok se prilagođavaju modernim izazovima poput korišćenja alternativnih goriva, implementacije novih digitalnih i operativnih tehnologija, promjene zahtjeva posade i geopolitičke neizvjesnosti.

William Beveridge, je rekao: “Dok se pomorska industrija kreće kroz eru dubokih promjena, ključno je da pravilno pozicioniramo naše usluge kako bismo pomogli našim članovima da upravljaju i štite se od trenutnih i nadolazećih rizika. Interno, naši timovi za sigurnost i upravljanje rizicima, zahtjevi i podupisivanje će raditi još bliže zajedno kako bi razumjeli i prilagodili našu pokrivenost novim izazovima. Za naše članove, naš tim za sigurnost i upravljanje rizicima dostaviće sveobuhvatniji paket alata koji će ih podržati da preduzmu praktične korake za poboljšanje kvaliteta flote i operativne sigurnosti.

Ovo nije statično rješenje; evoluiraćemo proizvode i podršku u narednim mjesecima i godinama. Radujemo se dijeljenju uvida u najbolje prakse, promovisanju novih inovacija i saradnji sa partnerskim kompanijama u industriji kako bismo zajedno postavili sve veće standarde u razumijevanju i upravljanju rizikom.”

Pored podsticanja članova da prodube identifikaciju sigurnosnih rizika, uz strožije praćenje i izvještavanje o sigurnosnim performansama, Club takođe prepoznaje ljudski uticaj na sve elemente upravljanja sigurnošću i rizikom. Naša ponuda stavlja ljude u srce ovog holističkog pristupa, stvarajući čvršći okvir podrške za pomorce dok se prilagođavaju trenutnim i budućim izazovima sa kojima se suočavaju.

Stuart Edmonston, koji preuzima ulogu direktora za sigurnost i upravljanje rizicima, UK P&I Club, rekao je: “Pokretanje naše nove strategije za sigurnost i upravljanje rizicima podržava našu stalnu posvećenost pružanju novih uvida u sigurnost koji odražavaju trenutne i buduće potrebe naših članova. Proteklih 10 godina bila mi je čast voditi ono što smatram najboljim timom za prevenciju gubitaka na tržištu. Ova evolucija, i moja nova uloga, pokazuju da smo ozbiljni, strukturirani i sistematični u tome kako pratimo kvalitet, razumijemo sigurnost i pružamo izuzetnu uslugu za prevenciju gubitaka našim članovima. Pokretanje našeg odjeljenja za sigurnost i upravljanje rizicima pruža dopunsku podršku ovim uslugama, koje u potpunosti odgovaraju širokom spektru izazova sa kojima se suočavaju naši članovi.”

Izvor: ukpandi.com 

Podijeli vijest:

Leave a Reply