Skip to main content
search
VijestiNautika

UKSA pokreće kurs obuke za inženjersku posadu

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

UKSA je pokrenula kurs obuke za clanove stroja namijenjen iskusnoj ili novoj posadi koja želi da radi na manjim plovilima ili da uđe u industriju superjahti.

Nedavni izvještaj Instituta za pomorsko inženjerstvo, nauku i tehnologiju (IMarEST) ističe nedostatak kompetentnih pomoraca sa STEM vještinama, posebno inženjeringom, a UKSA je odgovorila pokretanjem ovog kursa za mlade ljude kako bi obezbijedila pomorskom sektoru odgovarajuće obučenu posadu.

Kurs obuke koji predaju tutori iz UKSA, održava se u njihovom sjedištu u Cowes-u na ostrvu Wight.
Petosedmični kurs obučava studente u profesionalnoj radionici, te ispravnom i sigurnom korišćenju alata i opreme radionice.

“U UKSA, razvijamo vještine za buduće uloge i stvaramo sljedeću generaciju posade, istovremeno podržavajući studente da osiguraju najbolje mogućnosti za napredovanje u karijeri”, kaže Chris Frisby, direktor za obuku i operacije u UKSA. “U UKSA, naš iskusni i posvećeni tim je veoma uzbuđen što nudi ovaj novi inženjerski kurs koji će pomoći studentima da započnu karijeru u industriji superjahti ili širem pomorskom sektoru nakon samo pet sedmica.”

Izvor: SuperYacht News

Podijeli vijest:

Leave a Reply