Skip to main content
search
VijestiJadran

Uljaniku prijeti bankrot, za aukciju nema zainteresovanih

AAA

Izvor fotografije: Novikov Aleksey / Shutterstock.com

Kako je za Hrvatski radio rekao stečajni upravnik brodogradilišta Uljanik d.d. Loris Rak, danas se neće održati najavljena javna licitacija jer do sada nije uplaćena kaucija. S obzirom na velike finansijske probleme sa kojima se suočava Uljanik brodogradilište 1856 i blokadu računa koja traje skoro 90 dana, budućnost kompanije kojom trenutno upravlja Samir Hadžić potpuno je neizvjesna.

Podsjećamo, Uljanik brodogradilište 1856 ima dospjela dugovanja u iznosu od 1,64 miliona eura i neuspjeh prodaje mogao bi u potpunosti zaustaviti ionako slabu proizvodnju u pulskom brodogradilištu.

U zahtjevu za sazivanje skupštine koju je za naredni ponedeljak sazvao stečajni upravnik Rak, stoji da će „u slučaju neuspješne aukcije Skupština povjerilaca donijeti novu odluku o uslovima i načinu unovčavanja poslovnih udjela”. Ne zna se šta će biti ako i Uljanik brodogradilište 1856 uđe u stečajni postupak.

Na nedavno održanoj skupštini u Trgovačkom sudu u Pazinu interes za pulsko brodogradilište iskazao je Nermin Graca, vlasnik kompanije Adria Mont iz Kukuljanova kod Rijeke, koji je ponudio 6.450.770,90 eura za 54,77 posto u kompaniji Uljanik Brodogradnja 1856 d.o.o. i firma GSP Offshore SRL u vlasništvu Gabriela Comanescua, rumunskog biznismena koji je praćen brojnim kontroverzama.

Ponudu od 3,5 miliona eura dostavila je i slovenačka kompanija Eko Bor, koja se bavi otpadom.

Izvor: istra24.hr

Podijeli vijest:

Leave a Reply