Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

V.Ships Leisure: Inkubator za kruzing

AAA

Izvor fotografije: EvrenKalinbacak / Shutterstock.com

V.Ships Leisure pruža usluge upravljanja brodovima za različite kruzere, postajući fleksibilan inkubator u pozadini za brendove krstarenja.

“Za nove brendove, startup-e i transformacije, možemo pomoći da postojeću kompaniju preobrazimo.” rekao je Per Bjornsen, generalni direktor.

Nedavni primjeri uključuju renoviranje i tehničko upravljanje Crystal Symphony i Serenity.

“Željeli su se fokusirati na iskustvo putnika i itinerer, i zamolili su nas da preuzmemo brigu o tehničkom renoviranju, unapređenjima i upravljanju.” rekao je Bjornsen.

Za Azamara, novi vlasnik Sycamore pozvao je V.Ships da pomogne u vođenju operacija dok se odvajaju od Royal Caribbean Group.

Još jedan daljnji projekat za The Ritz-Carlton Yacht Collection, gdje V.Ships pruža hibridno upravljanje.

“Oni upravljaju svojim brodovima koristeći našu platformu za podršku posadi i nabavci.” rekao je Bjornsen.

“Kruzing je veoma preduzetnički.” nastavio je Bjornsen. “Tražimo najkorisniji način da podržimo naše klijente, kako nove, tako i postojeće.”

Startup-i i manji brendovi mogu se osloniti na platformu kompanije za rezervaciju letova kao jedan primjer.

“Male kruzerske linije nemaju uticaj kod avio-kompanija,” rekao je Bjornsen. “Podržavamo hotelske operacije, posadu i čak rješenja za plaćanja posade. Postoji toliko različitih područja, mi možemo preuzeti brigu o njima tako da se brend može fokusirati isključivo na iskustvo putnika, prodaju i marketing.”

“Nove kompanije dolaze misleći da to mogu uraditi, ali onda shvate koliko je to kompleksno. Možda preuzimate novi brod kada pokrećete kruzersku liniju, i sve se to događa u isto vrijeme sa ograničenim vremenskim rokom i budžetom.”

Korišćenje usluga kompanije znači štedjivije operacije na kopnu.

Izvor: Cruise Industry News

Podijeli vijest:

Leave a Reply