Skip to main content
search
VijestiSvijet

Valensija dobija ponude za gradnju novog kontejnerskog terminala

AAA

Izvor fotografije: Mystic Stock Photography / Shutterstock.com

Port Authority of Valencia (PAV) primila je četiri ponude za izvođenje radova na kontejnerskom terminalu koji je dio sjevernog proširenja španske luke.

Ove ponude su prikupljene i evidentirane do 13 časova, 5. aprila, kada je istekao rok za podnošenje ponuda.

Narednog utorka, 9. aprila, lučke vlasti su otvorile prvi skup dokumenata iz svake od primljenih ponuda koje su podnijete u zadatom roku. Nakon ovog početnog koraka, biće objavljena imena kompanija koje su učestvovale u tenderu.

Novi kontejnerski terminal luke biće postrojenje koje kombinuje naprednu tehnologiju, ekološku efikasnost, međumodalnost i održivost. Osim toga, od njega se očekuje da će generisati nova radna mjesta i podstaći ekonomski razvoj, kao i da će unaprijediti poziciju španskih luka na pomorskoj mapi.

Terminal će obuhvatati oko 1,37 miliona kvadratnih metara sa pristaništem dužine 1,970 metara, spremnim da prihvati do pet miliona kontejnera. Opremljen najsavremenijim dizajnom, tehnologijom i elektrificiranim pogodnostima, terminal će efektivno rukovati sa velikim kontejnerskim brodovima, obezbjeđujući visoku produktivnost u operacijama na moru i na kopnu.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply