Skip to main content
search
VijestiSvijet

Vlada Španije odobrila tender za izgradnju električne podstanice u luci Valensija

AAA

Izvor fotografije:shutterstock.com

Savjet ministara Španije, na preporuku Ministarstva za transport i održivu mobilnost Španije, odobrio je tender za izgradnju nove električne podstanice u Luci Valensija, sa procijenjenom vrijednošću od 15,7 miliona američkih dolara.

Ovaj ugovor označava implementaciju prve takve podstanice u luci Valensija, olakšavajući integraciju mreže napajanja lučke uprave sa mrežom za distribuciju visokog napona, posebno na nivou napona od 132 kV.

Podstanica 132/20kV osiguraće optimalne uslove za snabdijevanje električnom energijom luku Valensija, zadovoljavajući povećane potrebe za potrošnjom koje proizlaze iz planova za pružanje električnog napajanja brodovima na vezu. Ovaj napor ima za cilj smanjenje atmosferskih emisija i buke u luci.

Odgovarajući na rastuću potražnju za električnom energijom i podržavajući generisanje obnovljive energije, kao što je solarna fotovoltaika, podstanica će igrati ključnu ulogu u zadovoljavanju novih energetskih potreba. To je u skladu sa ciljem Lučke uprave Valensija da postigne nulte emisije do 2030. godine.

Evropska komisija podržava izgradnju ove nove električne podstanice kroz program CEF (Povezivanje Evrope).

Izvor:container-news.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply