Skip to main content
search
VijestiSvijet

Wallenius Wilhelmsen ostvaruje ugovore o transportu vrijedne 1,2 milijarde dolara

AAA

Izvor fotografije: Skyshark Media / Shutterstock.com

Wallenius Wilhelmsen, potpisao je dva višegodišnja ugovora o transportu, čija je vrijednost oko 1,2 milijarde dolara.

Prvi ugovor je sklopljen sa neimenovanim proizvođačem građevinske i rudarske opreme, na period od tri godine, uz mogućnost produžetka za još dvije godine.

Vrijednost ovog ugovora se procjenjuje na oko 1 milijardu dolara ukupno, bazirano na očekivanim obimima tokom naredne tri godine. Ugovor sa neimenovanim klijentom, opisanim samo kao “ključnim dugoročnim partnerom”, već je započeo sa prilagođenim tarifama u skladu sa trenutnim tržišnim nivoima.

Wallenius Wilhelmsen je takođe potpisao višegodišnji ugovor sa distributerom automobila u Americi. Ugovor sa ovom kompanijom, koji je započeo početkom 2024. godine, procjenjuje se na oko 200 miliona dolara, bazirano na predviđenim obimima tokom dvije godine. Tarife su u skladu sa trenutnim tržišnim nivoima.

Oba klijenta su se složila da podrže inicijative kompanije Wallenius Wilhelmsen za dekarbonizaciju, kao što su korišćenje biogoriva, tehnička i operativna unapređenja postojeće flote i razvoj novih tehnologija.

Ranije ovog mjeseca, Wallenius Wilhelmsen je potpisao višegodišnji ugovor o transportu sa južnokorejskom kompanijom za proizvodnju građevinskih mašina i dodao dva nova broda svojoj floti.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply