Skip to main content
search
VijestiSvijet

Wallenius Wilhelmsen proširuje flotu, sklapa novi transportni ugovor

AAA

Izvor fotografije: Mariusz Bugno / Shutterstock.com

Wallenius Wilhelmsen, potpisao je višegodišnji ugovor o transportu sa neimenovanom južnokorejskom kompanijom za proizvodnju građevinskih mašina i dodao dva nova broda svojoj floti.

U prijavi Oslo Bors-u, kompanija je navela da novi ugovor – koji norveška kompanija opisuje kao ‘značajan’ – traje tri godine, uz opciju produženja za još dvije godine i procjenjuje se na oko 290 miliona dolara ukupno, na osnovu očekivanih obima tokom tri godine.

Ugovor je započeo u januaru 2024. godine, pri čemu Wallenius tvrdi da su cijene u skladu sa trenutnim nivoima tržišta.

Ugovor uključuje Wallenius Wilhelmsen-ovu uslugu smanjenja emisije ugljen-dioksida, koja, kako tvrdi kompanija, može smanjiti emisije CO2 i GHG u opsegu 3 kupčevog lanca snabdijevanja za otprilike 20-25% kroz korišćenje biogoriva.

U posebnom saopštenju, operater car carrier-a je izjavio da je, preko svoje 80% vlasničke podružnice EUKOR, preuzeo brod Morning Camilla.

Brod izgrađen 2009. godine, kapaciteta 6.600 CEU, kupljen je korišćenjem opcije kupovine u sklopu dugoročnog ugovora o zakupu. Kupovna cijena je 30 miliona dolara, što je, prema Wallenius Wilhelmsen-u, znatno ispod procijenjene vrijednosti broda bez ugovora o zakupu, koja iznosi oko 70 miliona dolara.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply