Skip to main content
search
VijestiSvijet

Wärtsilä i Carnival Corporation produžili sporazum u cilju dekarbonizacije flote

AAA

Izvor fotografije: The Image Party / Shutterstock.com

Wärtsilä i Carnival Corporation potpisali su jednogodišnje produženje performansnog sporazuma koji je na snazi od 2017. godine. Ovaj sporazum, čiji je istek bio predviđen za mart 2029, sada će biti važeći do marta 2030. godine. Sporazum obuhvata održavanje, tehničku podršku, optimizaciju i rješenja za uštedu goriva za 57 kruzera u globalnoj floti Carnival Corporation. Ugovor je potpisan u oktobru 2023. godine.

Optimizacijom performansi i efikasnosti Wärtsilä-inih motora na brodovima, smanjuje se potrošnja goriva, što dovodi do nižih nivoa emisija stakleničkih gasova.

„Produženjem našeg sporazuma sa Wärtsilä-om, naglašavamo našu posvećenost smanjenju uticaja na okolinu u težnji ka neto nultim emisijama do 2050. godine“, izjavio je Riccardo Cordara, pomoćnik potpredsjednika za upravljanje flotom u Carnival Corporation. „Partnerstvo i saradnja sa Wärtsilä-om su izuzetno važni za nas, i cijenimo kontinuiranu podršku koju nam pružaju.“

„Drago nam je što nastavljamo i jačamo naše dugoročno partnerstvo sa Carnival Corporation kroz ovo produženje sporazuma. Wärtsilä može da iskoristi svoje obimno iskustvo, stručnost unutar kompanije i inovativni pristup podršci održavanju kako bi optimizovala performanse i efikasnost. Rezultat koristi ne samo operacijama krstarenja, već i okolini u cjelini“, izjavio je Andy Dickinson, direktor PBL u Wärtsilä.

Pored planiranih i neplaniranih rezervnih dijelova, Wärtsilä sporazum uključuje tehničke savjete za velike remonte, tehničke revizije, obuku posade, nadzor opreme, tehničku podršku i prilagođeni program uštede goriva, što je prvi takav program u industriji.

Izvor: Wärtsilä press

Podijeli vijest:

Leave a Reply