Skip to main content
search
VijestiSvijet

Wärtsilä i COSCO potpisali najveću narudžbu za brodove na metanol

AAA

Izvor fotografije: Wärtsilä

Wärtsilä je osigurala značajan ugovor za isporuku pomoćnih motora na metanol za dvanaest novih kontejnerskih brodova.

Pet od ovih brodova je za COSCO Shipping Lines, dok su preostalih sedam za filijalu COSCO-a, Orient Overseas Container Line (OOCL). Svaki brod će biti opremljen kombinacijom tri 8-cilindrična i dva 6-cilindrična Wärtsilä 32M motora, što predstavlja najveću narudžbu za brodove na metanol u kineskom pomorskom sektoru do sada.

Narudžba, koju je Wärtsilä potvrdila u decembru 2023. godine, takođe uključuje isporuku sistema za selektivnu katalitičku redukciju (SCR) ispusnih gasova i alternatora, koji će biti isporučeni preko zajedničkog preduzeća Wärtsilä, CWEC (Shanghai) Company.

Upotreba zelenog metanola dobijenog iz obnovljivih izvora ima potencijal za dalje smanjenje ugljeničnog otiska, čineći ga ključnim rješenjem za dekarbonizaciju u budućnosti.

“Sa dekarbonizacijom kao glavnim prioritetom za pomorsku industriju, održiva goriva, poput metanola, igraće ključnu ulogu u pomoći brodarstvu da smanji svoje emisije stakleničkih gasova”, izjavio je Roger Holm, predsjednik Wärtsilä Marine i izvršni potpredsjednik Wärtsilä Corporation.

Holm je dalje dodao: “Kao lider u oblikovanju dekarbonizacije pomorske i energetske industrije, Wärtsilä nastavlja sa snažnim investicijama u razvoj novih tehnologija i proizvoda fleksibilnih za gorivo, koji omogućavaju tranziciju industrije prema zelenijim gorivima. Zato cijenimo naš dugoročni odnos sa COSCO Shipping Lines i OOCL i snažno smo usklađeni sa njihovom vizijom ubrzavanja ka brodarstvu bez emisija.”

Brodovi od 24,000 TEU za OOCL biće izgrađeni u brodogradilištu Nantong COSCO KHI Ship Engineering, dok će oni za COSCO Shipping Lines biti izgrađeni u brodogradilištu Dalian COSCO KHI Ship Engineering. Očekuje se da će ovi brodovi započeti komercijalne operacije 2026. godine.

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply