Skip to main content
search
VijestiSvijet

Wärtsilä isporučuje sistem za rukovanje teretom

AAA

Izvor fotografije: Wärtsilä

Wärtsilä Gas Solutions, dio tehnološke grupe Wärtsilä, isporučiće sisteme za rukovanje teretom za dva dodatna “very large” LPG broda, koji će biti izgrađeni u brodogradilištu HD Hyundai Heavy Industries Co Ltd. u Južnoj Koreji. Brodovi su naručeni od norveškog vlasnika brodova Solvang. Narudžba dolazi nakon slične koja je postavljena u 2023. godini za pet brodova koji se grade u istom brodogradilištu za istog vlasnika. Najnoviji ugovor je zabilježen od strane Wärtsilä u prvom kvartalu 2024. godine.

VLGC-ovi su veličine Panamax i predstavljaju sljedeću generaciju ekoloških brodova. Brodovi će imati kapacitet za prevoz tereta od 88.000 m³ i uključivaće ekološku tehnologiju razvijenu kroz 12 godina programa Solvang’s ECO LPG Carrier.

“Solvang ima flotu modernih i efikasnih brodova, svi izgrađeni u skladu sa najnovijim specifikacijama i opremljeni najnovijom tehnologijom. Ova dva nova dodatka floti će sadržavati najefikasnija rješenja koja su trenutno dostupna, zbog čega smo se ponovo odlučili za Wärtsilä sisteme za rukovanje teretom,” komentariše Tor Øyvind Ask, direktor flote, Solvang ASA.

“Nastavljamo uživati izvrsne odnose i sa Solvang-om i sa HHI, što potvrđuje ova ponovljena narudžba. Najnapredniji dizajni brodova zahtijevaju najefikasnija i najpouzdanija rješenja za rukovanje teretom, i to je ono što mi možemo isporučiti,” kaže Patrick Ha, menadžer prodaje, Wärtsilä Gas Solutions.

Planirano je da se oprema počne isporučivati brodogradilištu od sredine 2025. godine, dok se predviđa da će prvi brod sa ovim sistemom biti porinut u sredini 2027. godine.

Izvor: Wärtsilä

Podijeli vijest:

Leave a Reply