Skip to main content
search
VijestiSvijet

Wärtsilä oprema jedan od najnaprednijih simulatora u Evropi

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Wärtsilä će isporučiti svoju najnoviju tehnologiju simulatora za novi pomorski centar za obuku u Finskoj. Narudžbinu je postavila South-Eastern Finland University of Applied Sciences (Xamk) i Zajednički autoritet za obrazovanje Kotka-Hamina Regiona (Ekami). Narudžba je bila zakazana od strane Wärtsilä-e u novembru 2023. Simulator će biti instaliran na novom kampusu Xamk u Kotka-i, Finskoj, gdje će se takođe odvijati dio pomorske obuke Ekami u budućnosti.

Simulator će sadržavati najnovije verzije Wärtsilä-inog profesionalnog Navi-Trainer-a i Techsim softvera za simulaciju, kao i najnovije Navi Sailor i NACOS Platinum bridge systems. Ovo uključuje multi-pilot radne stanice za ECDIS, radarske i koning aplikacije.

Centar za obuku imaće dva velika i tri srednje velika mosta sa 360-stepenom vizualizacijom. Oni uključuju digitalne karte kao i odvojenu konzolu mosta krila kojom se upravlja u virtuelnoj stvarnosti. Za tehničku obuku, centar će imati dva simulatora mašinske sobe implementirana sa dva potpuno opremljena kontrolna prostora. Simulatori dolaze sa tehnologijom dodirnih ekrana, olakšavajući prelazak između bilo kojeg modela mašinske sobe.

Pored raznih funkcija sistema, biće i nekoliko soba za instruktore i debriefing, koji mogu da rade sa bilo kojim dijelom simulatora.

Wärtsilä oprema je zakazana za isporuku u avgustu 2024. Xamk je već postojeći kupac Wärtsilä-e, imajući još jedan Wärtsilä-in simulator za obuku u upotrebi više od 20 godina.

Izvor: Wärtsilä

Podijeli vijest:

Leave a Reply