Skip to main content
search
VijestiSvijet

Wärtsilä ponovo pokreće postrojenje za tretman otpadnih voda STC0-23

By 08/03/2024March 12th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Wärtsilä

Wärtsilä Water & Waste, dio tehnološke grupe Wärtsilä, ponovo je pokrenuo postrojenje za tretman otpadnih voda STC0-23, dio svoje pouzdane serije tehnologija Super Trident.

Ponovno pokretanje uključuje nekoliko poboljšanja za STC0-23, uključujući najmanji i najkompaktniji dizajn bilo kojeg postrojenja za tretman otpadnih voda Wärtsilä Water & Waste. Tehnologija besprijekorno radi sa oba sistema prikupljanja otpada, gravitacijskim i vakuumskim, te koristi aktivirani mulj sistem za ubrzavanje prirodnih bioloških procesa.

STC0-23 koristi hemijsku hlorinaciju i dehlorinaciju kako bi osigurao da je otpadna voda čista i sigurna za ispuštanje u more. To vlasnicima i operatorima daje potpunu sigurnost da ispunjavaju svoje obaveze usklađenosti za zaštitu morske okoline. Novo i poboljšano postrojenje Super Trident takođe je doživjelo nekoliko drugih nadogradnji specifikacija, uključujući mogućnost da se rastavi na dva odvojena rezervoara za fleksibilnost tokom instalacije.

Više od četrdeset godina, serija postrojenja za tretman otpadnih voda Hamworthy Super Trident široko je prepoznata kao standardna specifikacija za tretman otpadnih voda na svim tipovima plovila. Tehnologija je prepoznata po svojoj sposobnosti da osigura sigurno i isplativo odlaganje otpada na moru, dok istovremeno štiti okeane i ispunjava sve relevantne propise za vlasnike i operatere brodova.

Ponovno pokrenuto postrojenje kombinuje najbolje, u skladu sa istorijskim rekordom i prestižom sa inženjerskom stručnošću i tehničkim znanjem Wärtsilä Water & Waste. Sve u svemu, kompanija je dizajnirala STC0-23 kako bi smanjila potrebe za održavanjem i nastavila osiguravati da je postrojenje prikladno za širok raspon plovila širom globalne flote.

Izvor: Wärtsilä

Podijeli vijest:

Leave a Reply