Skip to main content
search
VijestiSvijet

Wärtsilä simulator u novoj Pomorskoj akademiji Sharjah

By 22/03/2024March 25th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Wärtsilä

Wärtsilä je isporučila svoju najnoviju tehnologiju simulatora prestižnoj Pomorskoj akademiji Sharjah. Smještena u Khorfakkan-u, UAE, akademija je jedan od vodećih pružaoca kvalitetnih pomorskih studija, obuke i istraživanja u regionu. Napredni objekat za simulaciju, koji je nedavno otvoren, predstavlja održivi razvoj koji služi da ojača poziciju Pomorske akademije Sharjah kao globalnog pomorskog centra za obuku, inovacije, istraživanje i razvoj.

„Naš cilj je da stvorimo i naučno i praktično okruženje za studente te da im pružimo sposobnosti koje ih kvalifikuju da dostignu najviše standarde kvaliteta u oblasti pomorstva,“ kaže dr. Hashim Abdullah bin Sharhan Al Zaabi, rektor Akademije. „Za to nam je potrebna najnovija tehnologija simulatora kako bismo mogli sprovoditi obuku po najvišem međunarodnom standardu i ponuditi platformu za saradnju sa drugim vodećim pomorskim organizacijama, zbog čega smo se udružili sa Wärtsilä da to za nas realizuje.“

Kompletni set simulatora navigacije, inženjeringa, komunikacija i usluga pomorskog saobraćaja (VTS) uključuje simulatore za sve nivoe obuke i istraživanja, kao i alate za modeliranje i kreiranje sadržaja koji omogućavaju visoko kvalifikovanom pomorskom fakultetskom timu da ponudi kompletni spektar usluga nacionalnim i međunarodnim studentima. To uključuje dva simulatora navigacijskog mosta sa vizualizacijom od 360 stepeni, sisteme specifične za pomorski offshore sektor u najnovijoj tehnologiji i prvu instalaciju Wärtsilä nove konfiguracije opreme za simulaciju mosta koja predstavlja najnovije i najviše digitalne operativne standarde u navigaciji.

„Zaista smo počastvovanii što smo izabrani od strane Pomorske akademije Sharjah da podržimo njihovu viziju uspostavljanja pomorskog centra izvrsnosti, te da pružimo obuku svjetske klase, profesionalni razvoj i cjeloživotno učenje njihovim studentima, diplomcima i budućim liderima u pomorstvu. Kako naša industrija ubrzava digitalnu transformaciju i dekarbonizaciju, objekti poput ovog mogu voditi razvoj novih standarda i metodologija obuke koristeći najnovije tehnologije simulacije od Wärtsilä.“ komentariše Neil Bennett, generalni menadžer, Globalna prodaja simulacija – Wärtsilä Marine.

Objekat za simulaciju svečano je otvorio Nj.E. dr. Sheikh Sultan bin Muhammad Al-Qasimi, predsjednik Pomorske akademije Sharjah, vladar Emirata Sharja i član Federalnog vrhovnog savjeta Ujedinjenih Arapskih Emirata u februaru 2024.

Izvor: Wärtsilä

Podijeli vijest:

Leave a Reply