Skip to main content
search
VijestiSvijet

Wärtsilä simulatori podržavaju singapurski Wavelink Maritime Institute u pripremi posade za održiva goriva

AAA

Izvor fotografije: Wärtsilä

Tehnološka grupa Wärtsilä isporučila je novu tehnologiju simulatora motora na dual fuel gorivo za Wavelink Maritime Institute (WMI), obrazovnu granu sindikata pomorskih službenika Singapura (SMOU). Navigacijski i tehnološki simulatori su centralni dio simulatora u WMI, koji je nedavno otvorila H.E. Grace FU Hai Yien, ministarka za održivost i životnu sredinu i ministarka za trgovinske odnose Republike Singapur.

Održiva goriva će igrati ključnu ulogu u cilju pomorske industrije da postigne neto nultu emisiju do 2050. godine. Međutim, važan dio ove tranzicije zahtijeva unapređenje vještina posade za rukovanje novim i alternativnim gorivima. Savremena Wärtsilä tehnologija simulatora je specifično dizajnirana da obučava pomorce u najnovijim konceptima efikasnosti i pripremi ih za rad sa sljedećom generacijom pomorskih goriva. Simulatori na dvostruko gorivo uključuju element virtualne realnosti kako bi replicirali realne scenarije sa različitim gorivima i tipovima motora. Takođe, uključuju simulaciju zasnovanu na cloud-u u kombinaciji sa Wavelink-ovim vlastitim sistemom za upravljanje učenjem, kako bi se pružila kombinovana iskustva učenja.

“Pomorci danas moraju nastaviti sa obukom i usavršavanjem, posebno u oblastima dekarbonizacije i novih alternativnih goriva. Napredna tehnologija simulatora Wärtsilä omogućava nam da pružimo najkvalitetniju pomorsku obuku, osiguravajući da naši studenti budu potpuno u skladu sa tranzicijom koja je trenutno u toku u pomorskoj industriji”, kaže Teo Keong Kok, izvršni direktor Wavelink Maritime Institute.

Simulacijski centar takođe uključuje potpuno opremljeni most sa vizualizacijom od 270 stepeni i pomoćni most sa vizualizacijom od 120 stepeni za vrhunsku praktičnu obuku u rukovanju brodom u skladu sa međunarodnim standardima. Tehnički simulatori uključuju potpuno opremljene i višenamjenske učionice za obuku u strojarnici i rukovanje tečnim teretom.

“Drago nam je što nastavljamo našu snažnu saradnju sa WMI”, komentariše Kiran Kumar, menadžer prodaje proizvoda u Wärtsilä Marine. “Regulacija klime podstiče stalno poboljšanje efikasnosti goriva kako bi se smanjile emisije, što znači da će alternativna i tranziciona goriva igrati značajnu ulogu u postizanju ovih ciljeva. Novi simulacijski centar sa Wärtsilä tehnologijom pruža realistične treninge koji će omogućiti njihovim diplomcima da sigurno upravljaju tehnološki naprednim brodovima, pripremajući ih za dekarbonizovanu budućnost pomorstva.”

Izvor: Wärtsilä

Podijeli vijest:

Leave a Reply