Skip to main content
search
VijestiSvijet

Wilson učvršćuje narudžbinu za osam novih balkera u Indiji

AAA

Izvor fotografije: Kev Gregory / Shutterstock.com

Wilson je proširio svoj program izgradnje brodova sa osam dodatnih energetski efikasnih balkera u ugovoru vrijednom oko 132 miliona dolara.

Ovaj gigant mini-balkera, pod kontrolom brodovlasnika Kristian Eidesvik-a i njegove porodice, dodao je nove brodove nosivosti 6.300 dwt-a na vrh šest brodova nosivosti 3.800 dwt-a naručenih u indijskom brodogradilištu Cochin u junu prošle godine.

Cochin je saopštio da će plovila duga 100 metara biti dizajnirana od strane holandske kompanije Conoship International i imaće ekološki prihvatljiv dizel-električni pogon.

“Dodavanjem nove tonaže, Wilson jača svoju poziciju kao moderan i odgovoran igrač u pomorskoj industriji i čini korak u pravom smjeru ka daljem smanjenju našeg ugljeničnog otiska,” rekao je Wilson.

Ukupno 14 novih brodova biće isporučeno iz brodogradilišta u Udupi od prve polovine 2025. godine do 2028. godine, pri čemu će brodovi nosivosti 6.300 dwt-a biti isporučeni neposredno nakon šest manjih brodova.

Wilson, sa sjedištem u Bergenu, zauzima sam vrh među najvećim kompanijama za kratkosezonsku plovidbu u Evropi sa flotom od oko 140 brodova različitih veličina, od 1.500 do 8.500 dwt.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply