Skip to main content
search
VijestiCrna GoraSport

Wind Fest: Regata veterana u nedjelju

AAA

Izvor fotografije: Windfest

Jedriličarski klub Delfin u nedelju, 19 maja, organizuje Regatu veterana u klasi ILCA (Laser), rezervisanu za jedriličare starije od 30 godina.

Start regate je planiran u 11 sati, što će zavisiti od vjetra. Okupljanje ispred Delfina počinje u 10 sati kafom dobrodošlice za učesnike, kojima se organizatori nadaju u velikom broju.

Kroz nekoliko izdanja, JK Delfin je posljednjih godina organizacijom regata za veterane dokazao da interesovanje za jedriličarska nadmetanja ne jenjava s godinama. Ko će kome gledati u krmu, ko će prvi obrnut bovu, te kome će poći za rukom da prije svih uđe u cilj- samo su uvodne napomene za cjelodnevnu analizu, preko pjesme i teće- ko je kome uzeo vjetar, ko kome more, a ko kome trofej.

“Ako već niste među takmičarima, budite među publikom ovog revijalnog sportskog nadmetanja, jer ćete imati priliku da osjetite atmosferu u Delfinu, koja istu nit vuče već 73. godinu u nizu,” poručuju iz Regatnog odbora, na čijem je čelu Boško Grabić, predsjednik Skupštine JK Delfin.

Prijave za učešće se ispunjavaju na dan regate, u nedjelju, 19.maja, od 9.30 do 10.30 sati. Učesnike nakon jedrenja očekuje druzenje uz objed.

Regata se organizuje u kontekstu trećeg izdanja Festivala vjetra.

Izvor: Radio Tivat

Podijeli vijest:

Leave a Reply