Skip to main content
search
VijestiSvijet

Windstar Cruises dočekuje dva nova broda u floti

AAA

Izvor fotografije: Windstar Cruises

Windstar Cruises je objavio proširenje svoje flote dodavanjem brodova Star Seeker i Star Explorer. Star Seeker, trenutno se gradi u brodogradilištu WestSEA i očekuje se da će biti isporučen u decembru 2025. godine, a za njim će uslijediti Star Explorer u decembru 2026. godine.

“Uzbuđeni smo zbog ovog proširenja, koje nadograđuje uspjeh naše revolucionarne Star Class-e. Ovaj rast odražava posvećenost naše izvanredne posade i tima, omogućavajući nam proširenje našeg portfelja destinacija i čak vraćanje jednog od naših jedrenjaka klase Wind u Tahiti.”

Svaki brod ima 112 apartmana sa potpuno privatnim terasama i beskrajnim prozorima, što omogućava neprikosnovene poglede svakom gostu na brodu. Dodatno, na krmi broda dodata su dva nova apartmana, savršena za večernje koktele ili privatnu večeru. Sa kapacitetom za 224 gosta i odnosom osoblja prema gostu 1:2, brodovi održavaju intimnu atmosferu, osiguravajući personalizovanu uslugu u svakom trenutku.

Gosti će takođe imati pristup nekoliko novo dodatih omiljenih sadržaja, uključujući platformu za vodene sportove sa potpuno novim pristupom, ugodni kafić i salon Yacht Club, dvospratni spa i fitness centar, intimni whirlpool na pramcu i prostranu otvorenu palubu savršenu za sunčanje i čuvene roštilje na palubi Windstar-a.

Andrew N. Todd, predsjednik i izvršni direktor matične kompanije Xanterra Travel Collection rekao je: “Kao dio šireg portfelja naše kompanije, Windstar Cruises je spreman za značajan rast i uzbudljivu budućnost koja je pred nama. Uzbuđeni smo zbog mogućnosti gdje će Windstar ploviti i prilika koje to donosi našim oficirima, posadi i osoblju, te našim gostima.”

Izvor: Cruise Industry News

Podijeli vijest:

Leave a Reply