Skip to main content
search
VijestiNautika

WORLD SUPERYACHTS AWARDS 2024

AAA

Izvor fotografije:shutterstock.com

Sa zadovoljstvom možemo da objavimo da su tri “TWW superjahte” nominovane za nagradu “Neptun” na “BOAT International Superyacht Awards 2024”: ALUNYA, JIMMY (bivši GREY) i EMERALD.

Sve tri jahte su porinute prošle godine, među sedam uspješnih isporuka “TWW jahti” za 2022. godinu. ALUNYA je fantastična nova konstrukcija kompanije “Benetti”, koja sadrži inovativnu Oasis palubu; JIMMY, još jedan novi italijanski model, evolucija je “Tankoa-ine” uspješne serije S501; dok je EMERALD zapanjujuća reimaginacija “Feadship-a” iz 1990-ih, preuređenog u brodogradilištu Balk.

“Boat International Superyacht Awards” prepoznaje genijalnost i umijeće najistaknutijih superjahti iz cijelog svijeta. Ovo je 19. izdanje globalno priznatog događaja, koji će se održati u Veneciji, u Italiji, od 3. do 4. maja 2024. godine. 

ALUNYA, šesta jahta iz cijenjene serije “Benetti” B.NOW 50m, a druga koja sadrži “Benetti-jevu” patentiranu Oasis palubu, porinuta je u maju 2023. godine i predstavljena na Sajmu jahti u Monaku.

Ova inovativna plauba je ključni vrhunac ALUNYA-e. Dvostruke hidraulične krilne terase, lijeva i desna, proširuju širinu krmene palube do impresivnog plažnog kluba od 36 kvadratnih metara i dnevnog boravka na otvorenom. Iz ovog velikodušnog društvenog prostora na otvorenom, vlasnici i gosti mogu uživati u neometanom pogledu od 270 stepeni.

Izvan krmene palube, ALUNYA je jednako impresivna. Smještaj je za 10 gostiju, u pet dobro opremljenih kabina. Vlasnički apartman, koji se nalazi na glavnoj palubi, kompletan je sa radnim prostorom, velikim kupatilom i privatnom terasom. Preostali smještaji za goste nalaze se na donjoj palubi. 

JIMMY (bivši GREY) je možda peta jahta iz serije “Tankoa S501”, koju karakteriše prepoznatljiv elegantan i sportski stil eksterijera, ali kada se ukrcate, obavija Vas potpuno drugačije iskustvo superjahte.

Opšti raspored izdvaja JIMMY-JA od ostatka serije, što stvara osjećaj većeg prostora. Velika staklena prostranstva to dodatno poboljšavaju, nudeći panoramski pogled sa svih mjesta na brodu.

Još jedno značajno odstupanje od njegovih sestrinskih brodova je prednja paluba. JIMMY ima zadivljujući bazen sa staklenim stranama i otvoreni bioskop sa ekranom od 144 inča, koji se može uvući, koji ovaj, tradicionalno manje korišćeni prostor, pretvara u raj na otvorenom.

“TWW Yachts” je nadgledala izgradnju JIMMY-ja, i bila je angažovana za usluge čartera i menadžmenta jahte, prije nego što je pomogla u pronalaženju njenog novog vlasnika kada se vratila na tržište. 

EMERALD je klasični “Feadship” iz 1990-ih koji obiluje modernim šarmom. Iako odiše kraljevskom i zastarjelom spoljašnjošću, iskustvo na brodu govori drugačiju priču. Ova rekonstrukcija je bila trud ljubavi, a rezultati govore sami za sebe.

Brodogradilište Balk je angažovano za ovaj opsežni šesnaestomjesečni remont, tokom kojeg je EMERALD prošao temeljni remont. Unutrašnjost je potpuno izmijenjena, opšti raspored je rekonfigurisan, a krma je produžena. Cilj je bio da se napravi jahta savršena za duga putovanja sa cijelom porodicom.

EMERALD nudi za svakoga ponešto: veliki prostor na otvorenom za odmor i ručavanje, udobne prostore za sjedenje i druženje, garažu punu igračaka za vodu, i prostranu krmenu palubu koja može da “nosi” tender. Smještaj može da primi 14 gostiju i 10 članova posade, sa dvostrukim Detroit motorima, koji dostižu maksimalnu brzinu od 14 čvorova.

“TWW Yachts” je sarađivao sa vlasnikom, od nabavke, tokom remonta, i sada predstavlja EMERALD na tržištu čartera.

Izvor:twwyachts.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply