Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

“Yang Ming” uvodi biogorivo u svoju flotu i počinje sa dva “box” broda

AAA

Izvor fotografije:shutterstock.com

“Yang Ming” uvodi održivo biogorivo u svoju flotu, počevši od Hong Konga i Singapura od 7. do 8. marta. Uvođenje biogoriva počinje sa kontejnerskim brodom “Yang Ming”, klase 1.805 teu, “YM Inception”, i kontejnerskim brodom klase 6.600 teu, “YM Masculinity”.

Ovi brodovi su trenutno raspoređeni u Japanu za/iz Tajvana, Hong Konga, Vijetnama i Tajlanda, JTC, i Dalekog istoka do/od Bliskog istoka, CGX.

Oba broda su snadbjevena biogorivom B24.

Namjera “Yang Ming-a” je da uključi biogorivo u svoju godišnju potrošnju goriva.

Kroz usvajanje sertifikovanog biogoriva, kompanija ima za cilj da postigne „smanjenje emisija iz godine u godinu, i ponudi kupcima ekološki prihvatljivije usluge transporta“.

Prihvatajući biogorivo, “Yang Ming” predviđa značajno smanjenje emisija ugljenika od približno 20% u poređenju sa konvencionalnim lož uljem.

Cheng Cheng-Mount, predsjednik “Yang Ming-a”, rekao je: „Uprkos povećanim troškovima, “Yang Ming” planira da postepeno poveća upotrebu biogoriva u 2024. godini, nastavljajući istraživanja i ulaganja u nove alternativne izvore energije, kako bi ostvario smanjenje ukupne emisije ugljenika od 20% do 2030., u poređenju sa nivoima iz 2018. godine.

Kako kompanija tvrdi, do sada je implementirala niz mjera za uštedu energije i smanjenje emisija u svojoj floti.

Pored toga, kompanija očekuje isporuku pet novih LNG kontejnerskih brodova sa dvostrukim gorivom, od 15.500 teu, počevši od 2026. godine.

Izvor:shippingtelegraph.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply