Skip to main content
search
VijestiSvijet

Yara Marine Technologies mijenja ime u Manta Marine

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Yara Marine Technologies (YMT), jedan od svjetskih lidera u razvoju i implementaciji zelenih tehnologija za pomorsku industriju, nedavno je promijenila ime u Manta Marine Technologies, nakon preuzimanja od strane švajcarske firme Okapi Supply Trading Advisory.

Novoimenovana izvršna direktorka Ina Reksten, koja je prethodno obavljala funkciju zamjenice izvršnog direktora i izvršnog direktora za operacije, sada će preuzeti kormilo kompanije.

Bivši izvršni direktor Thomas Koniordos prelazi na poziciju predsjednika upravnog odbora, dok će Aleksander Askeland, bivši glavni direktor prodaje preuzeti ulogu finansijskog direktora. Richard Engelhart Bjercke će biti direktor za korporativne komunikacije.

Ova promjena imena, kao i rokada unutar menadžmenta dolazi nakon što je Okapi preuzeo YMT.

Mohamed J. Ndao, izvršni direktor Okapi Supply Trading Advisory, istakao je: “Svi naši proizvodi su poznati po svojoj sposobnosti da učine brodove “zelenijim”. Naš novi tim će nastaviti tim putem i pomoći našem sektoru da se približimo niskougljeničnoj i nultougljeničnoj budućnosti.””

Manta Marine Technologies će se fokusirati na razvoj pomorskih tehnoiogija budućnosti uključujući i pogon na vjetar, a podrška klijentima kroz cjelokupni životni ciklus i visoka performansa postojećih proizvoda će ostati ključni aspekt poslovanja.

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply