Skip to main content
search
VijestiSvijet

Zašto su pomorskim kompanijama potrebna kolaborativna rješenja za e-mail u 2024. godini

AAA

Izvor fotografije: Nordic IT

Kako ulazimo u 2024. godinu, sve više pomorskih kompanija shvata da im je potrebno specijalizovano rješenje za e-mail, kako bi podržalo njihovu rastuću komunikaciju ovim putem. Komunikacija putem e-mail-a raste iz godine u godinu. Zapravo, prema Vennage, “svakog dana širom svijeta se razmijeni 347,3 milijardi e-mailova, što je povećanje od 4,3% u odnosu na prethodnu godinu. U prosjeku, osoba primi oko 121 e-mailova dnevno.” Veliki volumen je posebno očigledan kada pogledate pomorske kompanije. Stoga, posjedovanje alata specifično napravljenog za podršku ovom tržištu je najbolji način da se osigura efikasna komunikacija sa ključnim akterima.

Danas detaljnije razmatramo zašto bi pomorske kompanije trebale ulagati u kolaborativni softver za razmjenu emailova, kako alocirati budžet za ovaj ključni poslovni alat, te primjer iz stvarnog života kako Nordic IT može pomoći u poboljšanju i optimizaciji vaše komunikacije putem e-mail-a za veću produktivnost i troškovnu efikasnost.

Kada je u pitanju alokacija budžeta za softver za kolaboraciju putem emaila, jedan od ključnih faktora na koje treba obratiti pažnju je ušteda vremena. Prema konzervativnim procjenama, kolaborativna rješenja za email koja nude funkcije uštede vremena poput funkcije pretrage, šablona, arhiviranja emailova, kategorija i pametnih mapa mogu uštedjeti do 90 minuta po zaposlenom dnevno. To znači značajne uštede u pogledu plata zaposlenih i smanjene potrebe za angažovanjem dodatnog operativnog osoblja.

JoinOcean, istaknuta brokerska kompanija za brodove u Kini, služi kao primjer pomorske kompanije koja je uspješno implementirala kolaborativni softver za razmjenu emailova. Partnerstvom sa Nordic IT, oni su bez problema integrisali reMARK u svoje operacije, rezultirajući povećanom produktivnošću zaposlenih.

Kako broj emailova nastavlja rasti, postaje ključno uspostaviti optimizovanu strukturu i efikasne radne procese ranije. Ovaj proaktivan pristup osigurava da vaš tim može brže odgovarati na email, izbjegavati preopterećenje e-mailovima i postići veće nivoe produktivnosti.

Izvor: Nordic IT

Podijeli vijest:

Leave a Reply