Skip to main content
search
VijestiSvijet

ZeroNorth akvizira Euronav-ovu platformu za praćenje flote

AAA

Izvor fotografije: T. Schneider / Shutterstock.com

ZeroNorth objavila je spremnost da obezbijedi i upravlja kompletnom platformom za automatsku statistiku i praćenje flote (Fleet Automatic Statistics and Tracking- FAST) za Euronav.

Kroz ovu akviziciju, Euronav postaje i kupac kompletnog spektra ponude ZeroNorth platforme.

Finansijski detalji ovog posla nisu trenutno dostupni javnosti.

Sistem koji se skraćeno zove FAST prikuplja napredne parametre i podatke u realnom vremenu sa plovila Euronav-ove flote, te koristeći ove izvještaje sa brodova omogućuje, optimizaciju putovanja i optimizaciju svih funkcija broda.

Euronav ističe da je ova platforma značajno poboljšala saradnju između brodova na moru i osoblja u centrali kompanije.

“Izuzetno smo uzbuđeni zbog ovog novog partnerstva sa Euronav-om, koji je već prepoznat kao jedna od najodrživijih i najnaprednijih kompanija u pomorskoj industriji.” izjavio je Pelle Sommansson, izvršni potpredsjednik ZeroNorth-a.

ZeroNorth vjeruje da će ovaj sporazum “radikalno ubrzati” digitalizaciju u pomorskom sektoru, objedinjujući dvije održive brodarske kompanije sa “zajedničkom vizijom da imaju pozitivan uticaj na planetu”.

“Nabavkom FAST-a i integracijom u našu postojeću platformu, vjerujemo da ćemo ubrzati transformaciju i strategije održivosti velikog dijela globalne flote.” dodao je Sommansson.

Euronav se suočio sa izazovima tokom 2023. godine, posebno nakon neuspjelog spajanja sa kiparskom kompanijom Frontline.

“Euronav je ponosan na partnerstvo sa ZeroNorth-om, koji već ima značajan uticaj na globalnu zelenu trgovinu.” izjavio je operativni menadžer Euronav-a, Patrick Declerck.

Izvor: ship-technology.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply