Skip to main content
search
VijestiNautika

Zlatni vrhunac luksuza na moru: Upoznajte superjahtu AK Royalty od 24-karatnog zlata

By 22/02/2024February 23rd, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

U svijetu gdje dominiraju bijele jahte, poput snježnih kraljica koje se sunčaju na kristalno čistim vodama, jedan brod odskače poput zlatnog feniksa koji izranja iz pepela prekomjernog luksuza. AK Royalty, 41-metarska ljepotica, nije samo jahta; to je reinkarnacija svega što je prekomjerno, svjetlucavo i, bez sumnje, obavijeno u 24-karatno zlato. Da, dobro ste pročitali – ovaj plutajući dvorac nije zadovoljan običnom bojom. Njegova “koža” je mješavina posebne morske boje i praha zlata, proces koji je, kako kaže vlasnik Aaron Fidler, “trajao mjesecima da bi se doveo do savršenstva.”

Ova superjahta, duga 136 stopa, ne samo da plovi; ona dominira morima sa autoritetom Midas-a, pretvarajući svaku svoju milju u zlatnu priču. U svijetu gdje se luksuz mjeri u detaljima, AK Royalty ne poznaje granice.

Vlasnik Aaron Fidler, čovjek koji je svoje milione zaradio nakon što je pokrenuo tehnološku kompaniju, nije štedeo ni zlata, ni mašte u kreiranju ove plutajuće utopije.

Osim što je spoljanost jahte zapanjujuća, sa njenim sjajem, unutrašnjost AK Royalty ne zaostaje u raskoši. Sa detaljima poput Fendi tepiha, mramornih kupatila i ogledala iznad kreveta, Fidler je kreirao prostor gdje se luksuz i komfor prepliću, dok monohromatska šema boja upotpunjuje zlatne tonove, stvarajući ambijent savršen za odmor iz snova.

Međutim, AK Royalty nije samo o zlatu i glamuru. Jahta nudi nezaboravne avanture sa parom zlatnih jet ski-ja i podvodnih skutera, Seabobs, dok je spoljni bar i prostor za opuštanje takođe zavijen u zlatni sjaj. Sa pet gostinjskih kabina, uključujući prostrani glavni apartman sa parnom tuš kabinom, saunom i odvojenom kadom, kao i otvorenim prostorom za dnevni boravak koji vodi do trpezarije, AK Royalty obećava luksuz i udobnost.

Fidlerova strast prema detaljima vidi se i u personalizovanoj umjetnosti unutar jahte, gdje slika velikog bijelog lava sa plavim leptirom odražava karakteristike vlasnika i njegove supruge, dok tri velike skulpture pantera od srebrnih pločica od ogledala dominiraju glavnom salonu, simbolizujući duhovne životinje Kseniya Fidler.

Nije dovoljno reći da je AK Royalty samo superjahta. To je plovilo koje redefiniše granice luksuza i avanture, mjesto gdje svaki kutak odražava strast i viziju čovjeka koji je svijet oko sebe odlučio obogatiti zlatnim sjajem. U svijetu gdje je sve moguće, AK Royalty stoji kao svjetionik mogućnosti, dokaz da snovi, uz dovoljno zlata i mašte, zaista mogu postati stvarnost.

Izvor: Daily Mail / Robb Report

Podijeli vijest:

Leave a Reply