Skip to main content
search
VijestiNautika

Zvanično predstavljen Hellenic Yacht Masters’ Club

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

U srcu luksuznog jahtinga, novoosnovani klub iz 2021. godine predstavlja ostvarenje zajedničke vizije tima kapetana. Hellenic Yacht Masters’ Club, koji su osnovali kapetani luksuznih jahti iz Grčke, zvanično je predstavljen prije nekoliko dana na događaju u Vouliagmeni-ju.

Na ovom događaju okupila se elita grčkog jahtinga, institucionalni predstavnici iz sektora pomorstva i turizma, kao i pojedinci sa značajnim aktivnostima u sektoru jahtinga.

Članovi Hellenic Yacht Masters’ Club-a iskoristili su ovu priliku da izraze svoje ideale i pozovu kolege i one aktivne u pomorstvu da im se pridruže u širenju kruga članova i postizanju ciljeva Kluba.

Kako je izjavio Dimitris Maroulis, predsjednik Hellenic Yacht Masters’ Cluba, “cilj osnivanja Kluba je zaštita nasljeđa i promocija perspektiva profesionalnog jahtinga. Spajajući svoj zajednički entuzijazam i kreativnu energiju, članovi su odlučni očuvati beskrajne tradicije svijeta jahtinga.”

Ovaj novonastali klub iz 2021. godine je implementacija zajedničke vizije koju je imao tim kapetana luksuznog jahtinga, koji čini njegovu srž. Radi se o dinamičnim kapetanima luksuznog jahtinga sa dugogodišnjim iskustvom, koji su udružili svoje snage i znanje te stvorili Hellenic Yacht Masters’ Club. Njihov trud će služiti kao čvorište za razmjenu znanja, novih ideja sa perspektivom stvaranja mreže sposobne pružiti praktično primjenjive savjete kroz cijeli lanac jahtinga.

Sa dugogodišnjim iskustvom, članovi Hellenic Yacht Masters’ Club-a definisali su osnovne vrijednosti kluba kao što su etika, znanje, nesebičnost, saradnja i pozitivan stav, vjerujući da će to osigurati evoluciju sektora jahtinga, zajedno sa razvojem njegovih profesionalaca.

Stalno razvijajuće prakse u vezi sa zaštitom okoline i morskog ekosistema su u centru interesa članova Kluba.

Hellenic Yacht Masters’ Club se nada da će sa stalnim informisanjem i plodonosnim dijalogom među članovima uvijek moći postupati na najbolji način za stalni razvoj sektora jahtinga u Grčkoj.

Izvor: naftemporiki.gr

Podijeli vijest:

Leave a Reply